• Gratis verzending in Nederland en BelgiĆ«
  • Binnen 48 uur verzonden
  • Persoonlijke service

Over Lalief

Betrokken, creatief en gepassioneerd zijn woorden die bij mij passen, Lienke, het gezicht achter Lalief! Met liefde en aandacht maak ik diverse soorten urnen, waarin je de as van een geliefd persoon of dier kunt bewaren en koesteren.

 

Mijn favoriete herinneringen

Ik ben altijd al creatief geweest. Vroeger hadden we thuis een kast vol papier, stiften, verf en klei. Onze eigen knutselkast! Eindeloos knutselde ik met mijn moeder en mijn zusje de leukste dingen. Mijn creativiteit komt ongetwijfeld van mijn moeder vandaan. Voor mij zijn deze knutselmomenten een van de mooiste herinneringen die ik aan haar heb. En een verjaardag was natuurlijk het ultieme moment om er lekker op los te knutselen. Op de foto zit ik rechts; mijn zusje had mijn verjaardagsstoel ingepikt. 

 

lalief-foto-vroeger

De zoektocht naar een passende urn

Nooit eerder was het in me opgekomen om echt iets met deze creativiteit te gaan doen, totdat mijn moeder overleed in 2014. Ik was toen 19 jaar. Wij hebben zelf gemerkt hoe lastig het is om een passende urn te vinden. Mijn vader, zusje en ik waren op zoek naar iets lichts en moderns. Geen in het oog springende grote pot waarbij je telkens wordt herinnerd aan het overlijden van je dierbare, maar een subtiele en lichte urn, passend bij het interieur en bij onze moeder. Het duurde een halfjaar voordat ik iets vond dat voldeed aan onze wensen.

 

Een lichtpuntje in een moeilijke tijd

Ik startte in 2019 met Lalief om voor anderen wél die subtiele, lichte en passende urn te mogen maken. Om zo voor een klein lichtpuntje te kunnen zorgen in een ontzettend moeilijke en verdrietige tijd. Ik vind het enorm bijzonder als mensen na een lange zoektocht bij mij terechtkomen en hier vinden wat ze zoeken. De as wordt soms jarenlang in de kast bewaard tot het eindelijk dat verdiende plekje krijgt. Ik gun de overledene dat speciale plekje. En dat is precies de reden waarom ik Lalief ben begonnen.

 

lalief-lienke

Leuke feitjes over mij

 

  • Jaarlijks sponsor ik items voor Stichting Sterrenboekje

Stichting Sterrenboekje verstuurt rond de jaardag sterrenpost naar ouders die hun kind(eren) moeten missen. Hiermee wil Stichting het Sterrenboekje ouders op deze verdrietige dag wat liefde en warmte geven. Lalief is dankbaar hier als sponsor een bijdrage aan te kunnen leveren.

 

  • Vind je me niet in mijn atelier, dan wel in de moestuin

In mijn moestuin kweek ik met veel plezier mijn eigen groenten, fruit en bloemen. Naast de planten in mijn moestuin, houd ik ook ontzettend veel van kamerplanten.

 

  •  Ik bezoek regelmatig een oorlogsgraf

Veel oorlogsgraven in Nederland worden nog regelmatig bezocht door nabestaanden, maar bij een heel aantal zijn er geen nabestaanden meer. Deze graven zijn te adopteren. Zo heb ik een oorlogsgraf geadopteerd bij het Ereveld in Loenen waar ik regelmatig bloemen neerleg.

 

  •  Ik ben gek op ijs – zelfs in de winter

Daarnaast geniet ik echt van de kleine dingen, zoals wandelen met de hond, taarten bakken, een rondje over de markt lopen, films kijken, boeken lezen en kletsen met vrienden.

Wat anderen over mij zeggen

Net even anders

Denise

 

Wij waren op zoek naar een urn die mooi was door de eenvoud, net even anders en waarbij je niet meteen het gevoel had dat het een urn was. Na een grondige zoektocht op internet, kwamen we mij Lalief terecht. Hier werd goed naar onze wensen geluisterd en met ons meegedacht. Hartstikke bedankt, Lienke, voor de service en de mooie urn die we hebben ontvangen!

 

 

Naar wens aangepast

Anoek

 

We zijn heel blij met de mooie en moderne urn die Lalief voor ons gemaakt heeft. We kregen altijd een vlotte reactie en werden goed op de hoogte gehouden van het gehele proces. Verder heeft Lalief goed meegedacht en naar wens een kleine aanpassing gedaan. We zijn heel tevreden met het eindresultaat en de urn heeft een prominent plekje in ons huis gekregen.

 

 

Door eenvoud mooi

Heyer 

 

Een paar weken geleden is mijn schoonmoeder overleden en waren mijn partner en ik op zoek naar iets moois waar we een beetje as in konden bewaren. Via Google vonden we Lalief en we waren meteen helemaal weg van de urn met het hartje. Door eenvoud mooi! De nazorg en bestelling is top!

 

 

Ik help je graag verder!

Het kiezen en kopen van een urn kan best lastig zijn. Neem gerust contact op! Ik luister graag naar jouw verhaal en wensen om zo samen de gepaste urn te vinden of te maken.