• Gratis verzending
  • Maatwerk mogelijk
  • Persoonlijke service

Over Lalief

Betrokken, creatief en gepassioneerd zijn woorden die bij mij passen, Lienke, het gezicht achter Lalief! Met liefde en aandacht maak ik diverse soorten keramische urnen. In de keramische urnen kun je de as van een geliefd persoon of dier bewaren en koesteren.

Mijn favoriete herinneringen

Ik ben altijd al creatief geweest. Vroeger hadden we thuis een kast vol papier, stiften, verf en klei. Onze eigen knutselkast! Eindeloos knutselde ik met mijn moeder en mijn zusje de leukste dingen. Mijn creativiteit komt ongetwijfeld van mijn moeder vandaan. Voor mij zijn deze knutselmomenten een van de mooiste herinneringen die ik aan haar heb. En een verjaardag was natuurlijk het ultieme moment om er lekker op los te knutselen. Op de foto zit ik rechts; mijn zusje had mijn verjaardagsstoel ingepikt. 

De zoektocht naar een passende keramische urn

Nooit eerder was het in me opgekomen om echt iets met deze creativiteit te gaan doen, totdat mijn moeder overleed in 2014. Ik was toen 19 jaar. Wij hebben zelf gemerkt hoe lastig het is om een passende keramische urn te vinden. Mijn vader, zusje en ik waren op zoek naar iets lichts en moderns. Geen in het oog springende grote pot waarbij je telkens wordt herinnerd aan het overlijden van je dierbare, maar een subtiele en lichte keramische urn, passend bij het interieur en bij onze moeder. Het duurde een halfjaar voordat ik iets vond dat voldeed aan onze wensen.

 

Een lichtpuntje in een moeilijke tijd

Ik startte in 2019 met Lalief om voor anderen wél die subtiele, lichte en passende keramische urn te mogen maken. Om zo voor een klein lichtpuntje te kunnen zorgen in een ontzettend moeilijke en verdrietige tijd. Ik vind het enorm bijzonder als mensen na een lange zoektocht bij mij terechtkomen en hier vinden wat ze zoeken. De as wordt soms jarenlang in de kast bewaard tot het eindelijk dat verdiende plekje krijgt. Ik gun de overledene dat speciale plekje. En dat is precies de reden waarom ik Lalief ben begonnen. Om voor anderen wel die persoonlijke keramische urn te mogen maken.

Leuke feitjes over mij

 

  • Jaarlijks sponsor ik items voor Stichting Sterrenboekje

 

Stichting Sterrenboekje verstuurt rond de jaardag sterrenpost naar ouders die hun kind(eren) moeten missen. Hiermee wil Stichting het Sterrenboekje ouders op deze verdrietige dag wat liefde en warmte geven. Lalief is dankbaar hier als sponsor een bijdrage aan te kunnen leveren.

 

  • Vind je me niet in mijn atelier, dan wel in de moestuin

 

In mijn moestuin kweek ik met veel plezier mijn eigen groenten, fruit en bloemen. Naast de planten in mijn moestuin, houd ik ook ontzettend veel van kamerplanten.

 

  •  Ik bezoek regelmatig een oorlogsgraf

 

Veel oorlogsgraven in Nederland worden nog regelmatig bezocht door nabestaanden, maar bij een heel aantal zijn er geen nabestaanden meer. Deze graven zijn te adopteren. Zo heb ik een oorlogsgraf geadopteerd bij het Ereveld in Loenen waar ik regelmatig bloemen neerleg.

 

  •  Ik ben gek op ijs – zelfs in de winter

 

Daarnaast geniet ik echt van de kleine dingen, zoals wandelen met de hond, taarten bakken, een rondje over de markt lopen, films kijken, boeken lezen en kletsen met vrienden.

Wat anderen over mijn keramische urnen zeggen

Net even anders

Denise

 

Wij waren op zoek naar een urn die mooi was door de eenvoud, net even anders en waarbij je niet meteen het gevoel had dat het een urn was. Na een grondige zoektocht op internet, kwamen we mij Lalief terecht. Hier werd goed naar onze wensen geluisterd en met ons meegedacht. Hartstikke bedankt, Lienke, voor de service en de mooie urn die we hebben ontvangen!

 

 

Naar wens aangepast

Anoek

 

We zijn heel blij met de mooie en moderne urn die Lalief voor ons gemaakt heeft. We kregen altijd een vlotte reactie en werden goed op de hoogte gehouden van het gehele proces. Verder heeft Lalief goed meegedacht en naar wens een kleine aanpassing gedaan. We zijn heel tevreden met het eindresultaat en de urn heeft een prominent plekje in ons huis gekregen.

 

 

Eigentijdse keramische urn

Truus 

 

Op zoek naar een keramische urn, voor mijn veel te vroeg overleden zusje, kwam ik op de website van Lalief terecht. Wat heeft zij een eigentijdse en bijzondere keramische urnen. Lienke, de eigenaresse van Lalief, weet de keramische urn precies naar je wens te maken. Ik heb nu een hele mooie bijzondere keramische urn, niet te groot maar die met het houdertje voor bloemen een heel speciaal plekje in mijn huis heeft gekregen. Dank je wel Lienke!

 

Interesse in een keramische urn? Ik help je graag verder!

Het kiezen en kopen van een keramische urn kan best lastig zijn. Neem gerust contact op! Ik luister graag naar jouw verhaal en wensen om zo samen de gepaste keramische urn te vinden of te maken.